Dečija i preventivna stomatologija

 

Pridobiti poverenje najmlađih pacijenata je veliki uspeh za svakog doktora. Naš cilj je da uspostavimo odnos pun poverenja sa Vama i Vašim detetom.

Esteteska hirurgija

Kada je pravo vreme za prvu posetu?

Prva poseta stomatologu može biti i pre nicanja prvog zuba. Tada se roditeljima daju saveti vezani za održavanje higijene bebinih usta kao i o pravilnim navikama prvenstveno u ishrani. Važno da prva poseta bude kratka, bez bilo kakvog zahvata, već samo upoznavanje sa doktorom i ordinacijom kroz igru.

 

Karijes mlečnih zuba

Karijes ranog uzrasta najčešće zahvata gornje sekutiće, zove se cirkularni karijes, zbog svog načina širenja. Jedan od glavnih razloga nastanka jesu loše navike u ishrani, a posebno uspavljivanje dece sa flašicom soka, čaja, zaslađenog mleka… Noću je deci dovoljno dati samo vodu. Prvi simptomi su pojava belih mrlja na prednjim sekutićima uz ivicu desni. Vremenom se mrlje produbljuju i karijes dalje napreduje. Čim se pojave bele mrlje važno je obratiti se stomatologu, radi sprečavanja dalje progresije karijesa. Na redovnim kontrolama uočiće se rana pojava karijesa i na vreme sprečiti da ne dođe do pojave bola i komplikacija. Važno je sačuvati svaki mlečni zub do njegove smene, jer oni predstavljaju čuvare prostora za stalne zube, a takođe utiču na pravilno žvakanje hrane.

Povrede zuba

Povrede zuba kod dece su dosta česte. Najčešće se povređuju mlečni ili stalni sekutići. Ovakve povrede izgledaju dosta dramatično za roditelje, jer pored povrede zuba, dolazi do otoka mekog tkiva. Bez obzira da li postoje bol, otok, klaćenje zuba, treba što pre konsultovati stomatologa. Kod dece koja se bave sportom postoje štitnici kojima se štite zube i meka tkiva od povreda. Takođe, najčešće se dešavaju povrede na izbačenim (protrudiranim) zubima i zato treba razmišljati o pravovremenoj ortodontskoj terapiji.

zalivanje fisuraa

Zalivanje fisura

Zalivanje fisura predstavlja neinvazivnu metodu sa ciljem da se spreči pojava karijesa. Najpodložnija (predilekciona) mesta za pojavu karijesa su fisure (jamice) zuba, jer se tu najviše zadržava hrana. Zubi koji se najčešće zalivaju, jesu prvi stalni molari (šestice). Kada šestice niknu treba ih odmah zaštiti zalivačem. Odluka da li će se i ostali stalni zubi zalivati, donosi se na osnovu karijes-rizika pacijenta. Ova procedura je bezbolna i relativno kratko traje, zato je deca lako podnose. Na šestomesečnim kontrolama se prati prisustvo zalivača i da li su potrebne korekcije.

Pored umnjaka, očnjaci takođe mogu biti impaktirani. Često se dovode u zubni niz kombinovanom hirurško-ortodontskom terapijom.

USLUGE

Bolesti zuba

Dečija i preventivna stomatologija

Dečija stomatologija

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija

Ortopedija vilica

Ortopedija vilica

Terapija parodontopatije

Terapija parodontopatije

Protetika

Protetika

Zakažite pregled online ili telefonom

15 + 11 =

Adresa: Omladinskih brigada 62, stan 4, prvi sprat 11070 Novi Beograd, Srbija

Telefon: 011/ 22 85 250

Mob: 063/ 35 50 17

Mob: 069/ 32 95 328

Radno vreme:

Ponedeljak - petak: 10-20h