Bolesti zuba

Naš cilj je spasiti baš svaki zub, vratiti mu prvobitni izgled i funkcionalnost. Iskoristićemo sve metode, koje su nam na raspolaganju, kako bi sačuvali zub. Savremeno lečenje zuba podrazumeva bezbolnu intervenciju korišćenjem lokalne anestezije i maksimalno čuvanje zdravog zubnog tkiva primenom savremenih materijala.

Karijes

Karijes je najučestalije oboljenje tvrdih zubnih tkiva. Pravovremenim saniranjem sprečićemo dalje napredovanje karijesa koje dovodi do drugih oboljenja, na prvom mestu upale živca. Najčešći simptomi karijesa su reakcije zuba na toplo, hladno i slatko. Njegovo prisustvo može biti potpuno bez simptoma. Zato je potrebno dolaziti na redovne godišnje, čak i šestomesečne kontrole u zavisnosti od sklonosti pacijenta prema karijesu.

Ispuni (plombe)

ispuniSavremeni materijali ispunjavaju na prvom mestu estetsku formu, vraćajući zubu prethodni oblik i boju. Danas se pacijenti sve više posvećuju svom estetskom izgledu i zamenjuju svoje stare amalgamske (sive) plombe, kompozitnim (belim) plombama. Nekada su se bele plombe koristile samo za prednje zube, danas razvojem materijala one su postale mehanički dovoljno otporne da mogu podneti sile žvakanja koje se stvaraju na zadnjim zubima. Prednost ovih ispuna nad amalgamskim, pored estetskih, je i minimalno uklanjanje zdravog zubnog tkiva. Pored direktnih ispuna koji se izrađuju u ordinaciji, postoje i indirektni koji se izrađuju u laboratoriji, a to su inleji i onleji. Izrađuju se najčešće od  keramike. Ističu se visokom estetikom, čvrstinom i trajnošču.

Endodoncija (lečenje zuba)Ispuni Plombe -Stomatoloska ordinacija Dental Care

Upala zubne pulpe (krvni sud, nerv) nastaje najčešće kao komplikacija karijesa, u njoj dolazi do zapaljenskih promena, nekroze ili gangrene. Smatra se jednim od najjačih bolova u organizmu i najčešći je razlog javljanja pacijenta stomatologu. U zavisnosti od dijagnoze i samog toka terapije zavisi da li će endodontski tretman biti završen u jednoj ili više seansi. Procedura lečenja se sastoji od uklanjanja obolelog živca iz kanala korena, obradu kanala ručnim ili mašinskim instrumentima, stavljanje međuseansnog leka, ako je potrebno. Nakon završene terapije kanal zuba se ispunjava definitivnim punjenjem, a krunični deo se rekonstruiše plombom ili krunicom, ako je došlo do većeg oštećenja. Zbog većeg obima uklanjanja karijesa i tvrdog tkiva endodontski tretirani zubi su podložniji pucanju. Zato se preporučuje ojačavanje zuba kočićem, koji će dati dodatnu čvrstoću zubu.

Kontakt

Telefon: 011/ 22 85 250
Mob: 063/ 35 50 17
Mob: 069/ 32 95 328
Radno vreme:
pon-pet: 10-20h

Kontakt

Info

Omladinskih brigada 62, stan 4, prvi sprat

11070 Novi Beograd, Srbija

Tel: 011/ 22 85 250

Mob: 063/ 35 50 17

Mob: 069/ 32 95 328

Radno vreme

Ponedeljak, sreda, petak: 12-20h

Utorak, četvrtak: 9-17h